19 Tillbaka #Blogg100 99

Vandringen genom staden för att ta sig ut på landet går i sakta mak. Målet med hans utflykt idag är trädgården. Det är nog så, tänker han, att den starka dragning han kände efter drömmen, som pockade och drog för att få hans uppmärksamhet, den har dragit sig tillbaka. Då var det något han inte kunde motstå. Den tid han spenderade med att på håll delta, eller snarast iakttaga, det som försiggick där i trädgården har han väl bevarat inom sig. Men han blev rädd, trots att han brukar vara en säker person i det han tar sig för. Det skrämde honom att vara ute i så okända marker, utan att vara införstådd med vad han hade där att göra.

Vad han kommer att möta idag och hur han ska bete sig är högst oklart för honom. Åh, vad han ibland blir trött på detta eviga sökande; att han inte vet, inte förstår och inte tycker sig få några svar han kan använda. Mycket sällan har han funnit något som hjälpt honom på vägen att finna svaret, eller svaren. Han förväntar sig trots allt inte att ett enda svar är det han söker.

Tidigare än han var bredd på är han närapå framme. Han har inte lagt märke till vägen och tiden, eftersom han har varit försjunken i tankar. Tankar om hur han ska förbereda sig, en strategi för sitt besök skulle han vilja ha med sig. Han känner igen byggnaderna och vägen som går in emellan dem. Fortsätter man vägen mellan husen ett litet stycke bara, så är man framme vid trädgården.

Härifrån känner han sig mer bekväm med att smyga, för att undvika att bli sedd av de som befinner sig i och i omgivningarna runt trädgården. Det mesta är sig likt, förutom att färre personer syns till än när han var här senast. En ung man i uniform leder en cykel över gårdsplanen och fortsätter upp över en grässlänt. Om han hör rätt tycker han sig uppfatta röster inifrån huset. Det låter stillsamt och melodisk. Sjunger de, undrar han.

 

 

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.