Flingan #Blogg100 93

Flingan

Det var en gång en flinga. Flingan hade seglat och yrt omkring så länge den kunde minnas. Allt den såg och tänkte ville den berätta för någon.

Alla flingor seglar och yr. De gör det tillsammans utan att någon styr. Hur de ska mötas och kunna berätta för varandra får de kämpa med på egen hand.

Flingan mötte en annan flinga som gjorde den glad. De for omkring tillsammans och tyckte seglatsen gick som en dans. Andra kom till dem ibland och dansade med.

De lätta flingorna kan få upp ordentlig fart. Då yr de iväg och utan att märka av det har de seglat iväg åt okänt håll. Då har de tankarna kvar om allt de sett och berättat för varandra.

När flingan träffade en annan flinga kunde de berätta allt det och lite till för varandra.

Så blir sagorna till. De vävs av vad många flingor hört och ser och tänker.

Sagorna berättar om vad flingor har berättat för varandra och om varandra. Och om hur de tänkte när de seglade och yrde omkring.

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.