Balkväll #Blogg100 91

Har varit på bal idag. Niornas bal. – Ja, jag vet att jag inte har rätt ålder för det. Det är just därför det är läge att passa på när möjligheten bjuds.

Ett gäng energiska föräldrar har omvandlat matsalen till en bankettsal med stjärnor och glitter. Cirka 250 sittande gäster med bordsservering. Åttorna stod för det mesta av den. Det gjorde de med glans!

Vi började vid 14, festen började vid 18 med röd matta och fördrink och sedan middag vid 19 och dans i ett ovanligt vackert rum som till vardags är lärarrum. Ikväll hade det också beströtts med stjärnglans. Toastmasters, tal, sång, läraruppträdande, skålar, skratt och faktiskt tårar. Tårar av rördhet mest, men också på grund av ojust tal som inte var förankrat bland kamraterna. Hoppas den berörde lärde sig att inte tala för andra utan deras samtycke!

Nåväl, det var som vanligt upplyftande och trevligt med föräldrasamarbetet för att få allt att gå i lås och kul att se de fina högtidligt klädda eleverna. Det var min yngstas bal och min sista grundskoleinsats. I gymnasiet och senare blir det ofta inte sådana föräldraordnade evenemang. En smula nostalgiskt redan nu.

Trötta fötter och matt men glad i sinnet. Nu fyller de 16, en ny period tar vid. Så tacksam att få vara med och följa dem <3

Annonser

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer. Visa alla inlägg av Gunilla

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.