15 Uppehållen #Blogg100 85

Han smög omkring i buskagen. Det var inte läge att utföra något uppdrag här och nu. Den naturliga vägen och en del av den bana han planerat för dagen var blockerad. Där var mängder med stenblock och fordon och fler människor plats än det någonsin brukade vara vid den här tiden på dagen.

Ett sådant här tillfälle vågade han inte röra sig fritt, Risken att någon skulle komma närmare än vad han var beredd att tillåta var för stor. Hon hade dykt upp vid flera tillfällen senaste tiden och de hade talat med varandra. Samtalen innehöll inget anmärkningsvärt men vid några tillfällen hade hennes närvaro nästan skrämt honom.

Känslan av frihet som han upplevt som något nytt och spännande hade varit glädjefylld och befriande. Han hade tagit risker och njutit av det utan att bekymra sig eftersom han kommit till flera insikter. Det hade öppnat nya vägar och han var tillfreds med att det hade lett in honom på nya spår. Uppdragen hade till och med bestått av uppgifter som gav annorlunda svar än tidigare. Han anade att han var någonting som rörde den absoluta kärnan i sammanhanget på spåret.

Den känslan fanns kvar, men efter mötena med henne var ytterligare något förändrat Vad det var visste han inte. Om det var hans egen del och inställning tiill situationen, eller hennes, hade han svårt att avgöra. Han önskade att han hade kunnat se tillfällena de träffats och talat med varandra utifrån. Det skulle möjligen ha varit till hjälp för att kunna förstå orsaken till vad det nu var.

När han spanade ut från sin plats bland buskarna, för att bedöma läget utanför, förstod han att han seglat i väg i tankarna en ganska lång stund. Stenblocken var flyttade och placerade i en formation, ungefär som en teater, och det måste ha tagit relativt lång tid för de som flyttat dem. Han försökte skaka av sig tankarna som uppfyllde honom och erfor en känsla av igenkänning. Något liknande hade hänt honom förut och den här påverkan var också lik den som trädgården haft på honom. Det var något som lockade och krävde hans uppmärksamhet. – Det här duger inte tänkte han, jag måste fortsätta min runda.

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.