Lättnad #Blogg100 61

När han hade funnit en skyddad plats att vila på lade han sig ned och tittade upp på stjärnhimmelen. Det var en klar kylig kväll och natten skulle bli kall, anade han. Det var lä där han valt att stanna, och han låg bekvämt och lyssnade på stadens ljud. Det var ganska tyst så här dags och han trivdes med att vara tillbaka i kända kvarter. Här kände han sig hemvan och trygg.

Morgonen var fuktig. Solens strålar var ännu svaga och hade inte nått ända fram till platsen han valt för natten. Det var sällan han frös, det gjorde han inte idag heller. Men han ryste till av olust vid tanken på att behöva ge sig iväg idag igen. Hade han kunnat bestämma själv hade han ägnat dagen åt att hålla sig här omkring och vänja sig vid det han kände. Han var inte van att ha tankar som störde honom i sitt arbete och sitt varande. Han hade inget emot tankarna som uppfyllde honom märkte han, det var snarare uppdragen han hade velat vara utan. I alla fall just idag.

Uppdragen kom till honom i en strid ström. Uppehållet han gjort när han tagit en tur utanför staden, innebar att han inte längre låg steget före. Det brukade han annars göra, för att kunna styra sina dagar. På det sättet kunde han se till att få tid över till sådant han han själv ville göra: små utflykter, eller uppehåll i uppdragen för att vara en stund på vackra platser, till exempel. Det hände också att han använde sin egen tid till att utvidga sina uppdrag så att han kunde söka svar på något mera än det som förväntades att han skulle ta reda på.

Han gav sig iväg med en skön känsla. En blandning av lättnad och förvåning över att han visste vad han skulle göra, men han kunde inte ta det på så stort allvar. Det var ovanligt för honom och gjorde att han kände sig glad och äventyrlig.

Vägen upp tog han i några språng, sedan gick han ned i kylan, utan att det bekom honom. Han iakttog människorna runt omkring sig och insåg att det var få som skulle ha lagt märke till honom, även om han hade velat synas för dem. De flesta verkade ha bråttom fast de stod still och han undrade om de ens såg någon annan, fast de stod och gick så nära varandra. Med de möjligheterna, att inte behöva oroa sig för att bli upptäckt, skulle den här dagen nog bli intressant.

 

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.