9 Vända om #Blogg100 55

Han hade stått där vid husknuten och tittat in bakom huset. Han tittade på de som  arbetade i trädgården, och som nu hade sin kafferast. Klockan var ungefär 11 så det här var förmiddagskaffet. Det brukade de samlas runt varje vardag, året runt. Idag var det vårvärme i luften och kaffet och smörgåsarna kunde avnjutas utomhus. Han var så nära att kliva fram för att verkligen kunna lyssna på samtalen som pågick. Något fick honom att ändra sig.

Hela den här miljön hade lockat honom från drömmen och hit ut. Det var en bit från staden centrum och faktiskt rena landet. Den goda och inbjudande stämningen han känt av fanns kvar. Han hade så gärna velat delta och få klarhet i vem eller vilka som hade berört honom så starkt. Han visste inte hur lång tid det hade gått medan han hade betraktat dem när de arbetade. Nu var tiden ute, det visste han. Det var bara för honom att ge sig av, fast han varit så nära att få svar.

Tankarna och känslorna ville inte lämna trädgården fast han vänt om och börjat bege sig mot de uppdrag som väntade. Alltid dessa uppdrag, som pockade på hans tid och tanke. Han utförde dem, vissa var intressanta och han skulle inte vilja vara helt utan dem, men det skavde. För att hans uppdrag skulle bidra till en mening av lite större art, krävdes att andra uppdrag också blev utförda. Det var där det haltade. Helheten gick i otakt. Ett uppdrag som inte länkade över, eller på något sätt fick näring från ett annat uppdrag tappade den kraft och det tempo som han var mån om att hans egna uppdrag skulle bidra med.

I trädgården hade det jobbats intensivt. Trots det hade tempot varit lugnt och kraften fanns där. Han måste försöka låta bli att tänka på stämningen i trädgården och de bilder han fått med sig därifrån Det gav inte rätt energi att jämföra på det sättet. Men han var något på spåret, även om det handlade om något annat än arbetet. Visst var det lätt att göra kopplingen till att arbeta tillsammans, som en kraft för glädje och meningsfullhet. Men det hade också funnits något annat där. Han beslutade sig för att låta tankarna var och låta huvudet arbeta ifred medan han tog sig an ett av sina uppdrag. Det hoppades han skulle hjälpa honom att komma närmare något av de svar som han ständigt var på jakt efter.

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.