Knepigt #Blogg100 52

Svårt att se. Svårt att förstå. Svårt att tala. Svårt att ge råd.
För den som är gammal finns ingen återvändo. När kroppen ger upp och sinnet trappar ner hamnar man i kläm. Man och kvinna. Du och jag. Vi och dem. Människan.

Beroende av främlingar. Känslan går att tänka sig, men den går inte att uppleva vid sidan av. Alla försök att hitta lösningar vänds till kritik eller omöjliga dilemman. Oförstådd. Förrådd och utlämnad.

Ilskan låser in allt ödmjukt och moget. Lugnet flyger sin kos och kvar blir trots och förväntade oförrätter som tas ut i förväg. Det växer inte bort, går inte över med åren. Människan lär sig inte nu. Det är en återvändsgränd.

Det kan vara på annat vis. Gamla kloka människor som hittar sitt sätt. Använder sin visdom till att behålla respekt och ödmjukhet som smittar av sig, och ger detsamma tillbaka. De finns. De borde lära ut sin kompetens och sina metoder. Knepen de använder för att vända en knepig situation. Det är svårt att tro att knepighet saknas när man tappar autonomin man jobbat för att utveckla hela livet. Vad vet väl jag,

Allra mest önskar jag att det var möjligt att förmedla den kunskapen till de ilskna och förrådda. Så att de kan slippa vara bittra, och kan slippa att sluta sina liv inklämda i sitt hörn.

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.