Undrande #Blogg100 36

Vem var han som strök omkring i staden, Är det någon som vet?
Åldern är svårbedömd, samtiden likaså. Ibland drömmer han sig bort och vi får följa med honom dit drömmen drar.

Han far efter ett schema, i alla fall vad man kan ana. Hans vägar styrs av något eller någon annan, men inte alltid. Han tar sig ur banan och snirklar sig fram mot egna mål. Hans karta verkar obegränsad, den spänner över hela världen. Kanske mer än så.

Han ställer frågor och finner svar. Ändå verkar han sällan nöjd, han drar vidare och letar vidare. Vidare och vidare i både bortåt och gränslös betydelse. Det verkar spännande. Tycker han det är spännande. Vad är det för uppdrag han har, eller tar, och utför med så stort allvar.

Vi vet inte, jag vill veta. Om han vet så vet han mycket, eftersom han byter spår och bryter av på eget bevåg. Det kan vi inte heller veta säkert. Vi känner bara honom och inte ens det med säkerhet. Om han finns och var han finns syns inte. Syns han? Vilken är hans värld, hur ser den ut och hur ser han ut. Egentligen.

Den han känner kanske inte känner honom, eller ens känner till det som han är. Nu är han inte här. Han har följt en dröm och står och tittar in i en trädgård. Undrar var den finns. Jag vill också besöka den trädgården och förstå vilka de är, de som han söker där.

 

Advertisements

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s