6 Närmande #Blogg100 33

Våren var här, nu var det dags. Alla gick ut och sökte något att göra för att kunna vara utomhus just idag. Det var soligt och alldeles lagom varmt för att arbeta under bar himmel. Krattor rafsade, skorna mot gruset och klänningar som släpade över jord och gräs. Hästarna var selade och tog i där människokrafter inte räckte till.

Ljuden av människornas rörelser när de tog i med spaden, lyfte en hink och körde en skottkärra framför sig, framträdde mest. Bakom de ljuden hördes fågelkvitter och fågelsång precis som det är, i en parallell verklighet. Parallell för att vi inte känner fåglarnas inbördes ordning och bevekelsegrunder. Svagast, som längst ut på ytan och mitt i, var talet. Ord utväxlades ofta bara för att människorna kom intill varandra. Sällan hördes höga röster, det behövdes inte om inget oväntat inträffade.

Stämningen bröts och talet blev tätare, ljuden av rörelser och verktyg hamnade i bakgrunden. Hästarna frigjordes och lämnades lösa för att beta. Det kom några människor ut ur huset, bärandes på stora korgar och bylten. Rörelsen blev tydligare, en efter en gick i samma riktning.

Han skärpte sin uppmärksamhet. Alla de som lämnade sina platser var på väg mot baksidan av huset. Dit hade också de som bar korgarna och byltena begett sig. Det var nästan så att han trodde att fåglarna tystnade. Men fåglarna följde bara intresserat det som hände, och ändrade möjligen tonen i sina läten. Förberedda att flytta sig.

Från sin betraktande position tittade han in, och runt knuten. På baksidan av huset var alla förväntansfullt samlade. De stod runt stolar och bord eller låg utsträckta i gräset. Nu kanske han skulle få möjlighet att se vilka de här personerna var, de vänliga människorna han känt sig dragen till. Det var tydligt att det var paus i arbetet, de talade med lugna glada röster. Det dukades upp för kafferast med smörgåsar av nybakat bröd. Åh, Han var nära nu, nästan inne i trädgården han drömt om.

 

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.