3 Insikter #Blogg100 30

En liten variant fick han med sig hem. Dagen har varit intressant och prövande. Tidigt på sin runda stötte han ihop med en annan hon, som han hade träffat tidigare. De hade gjort några turer tillsammans men skilts åt för att leta på varsitt håll.

Morgonen var ganska färglös då, när han lämnade det som han kallade för hemma. Han undrade hur andra skulle benämna den platsen. Det var inte något han aktivt sökte svar på, svaret skulle inte förändra någonting. Han passerar inte förbi henne idag, och är nöjd med att det är så. Han får mycket gjort och nya idéer och frågor att grunna på där han är idag.

Han växlar gärna in på nya spår som ger nya tankar när han får chansen. Det krävs en del arbete och tankemöda och det är det värt. De gamla frågorna han har ägnat sig åt kan rent av lösas av att han ser nya, det förändrar perspektivet. Sedda ur en annan synvinkel bleknar ofta olösta frågor, eller så tynar de bort.

Hur han ska gå vidare blir oklart för en tid, nya idéer och insikter kan ha den effekten på honom. Inte på något vis som gör att han tappar farten, han går på precis som han brukar. Söker och finner upprepade gånger, och det leder in på nya vägar. Det är valet av väg som tar tid. Uppdraget blir med ens intressantare men också svårare. Det är så det känns.

Vissa saker och personer måste han ta sig förbi och lämna kvar åt sitt öde, utan engagemang. Det finns inget alternativ. Befinner de sig på en väg som som leder honom i en annan riktning än dit han ska, skiljs deras vägar. Hela scenariot är bekant utan att erbjuda några genvägar. Det finns inget annat än att ta sig igenom det och hålla fast vid de nya idéerna och insikterna.

Dagens händelser tog mycket kraft, han kan inte komma längre idag. Han vänder om och tar den kortaste vägen hem, utan att försöka få svar eller erövringar längs vägen. En liten sväng förbi en av hans hemliga källor tar han dock, och lyckas få med sig något som får symbolisera dagens skörd. En liten blomma, som kan växa och slå ut. Av den kan han få ro att vila sig till nya krafter, för att ta sig igenom oklarheterna. Uppdraget fortsätter i morgon.

 

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.