1 Förväntan #Blogg100 27

En promenad uppför backen. En sväng ned i grottan. Där är så trångt så att tankarna fryser. Vad ska ge oss dagens skörd undrar han.

Ut ur grottan för att söka solen. Korsar vägar och följer ändå den som skuggar. En glimt av solen och sedan in och upp. Nu vet han att den andra finns, där intill just där han passerar. In och upp och in igen, till vilken nytta.

Om han finner det som är förväntat vet man inte. Troligen är det ingen som vet, fast flera påstår det. Han söker och finner, om och om igen, helt obemärkt. Smyger tillbaka nedåt, förbi henne där intill igen. Han vet inte om hon vet. Att han inte visste är säkert.

Sol igen, som är lättare att finna. Måste in igen, i annan riktning. Söker fortfarande och mera, en fortsättning är förväntad. Han är väntad och får besked. Det går bra att fortsätta i annan riktning, solen flyttar sig. Han bryter loopen för dagen. Vad det givit får räcka, nu behövs han till annat.

Han hoppas det ska vara gott och ge gott. Vad som förväntas anser han fortfarande vara oklart. Men det kan aldrig vara klarare, han känner igen alltihopa och borde därför veta.

Det som blev var som förväntat, fast annorlunda. Det var gott, det gav gott och solen går ner. Då letar han upp svaret på en fråga. Nu vet han det som kanske var förväntat, men fortfarande har han inte svaret.

Solen kommer att gå upp, den kommer inte att lysa i grottan. Det är vad han vet. I morgon ska han bege sig ut på promenad igen, och återigen får han vara med om just det, som väntar.

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.