En beskrivning (3) #Blogg100 15

När man såg henne uppfattade man ett lugn. Hon hade en sofistikerad stil med stor integritet och hon använde små åthävor. En kvinna, mor, hustru, mormor, farmor med ett sätt som en världsdams. Hon sökte kontakt och var inte särskilt intresserad av ytligt prat, hellre sade hon inget än något fullständigt onödigt. Som ung var hon vacker så att hon väckte uppmärksamhet, men redan då avböjde hon ofta personliga inviter för att slippa spela med i det sociala ungdomsspelet. Hennes man hade behövt vara tålmodig och enträgen för att hon skulle ta emot hans uppmärksamhet, så att de kunde lära känna varandra. Nu trivdes hon bäst med att umgås med sin familj, hon brydde sig verkligen om dem och visade det på olika sätt.

Hon var noga med sig själv när det rörde klädsel och vikt och liknande. Hon kämpade ofta med vikten, trots att hon aldrig var tjock, men hon gav sig själv små marginaler. Sådana krav på det yttre hade hon inte alls på andra personer. Tvärtom uppfattade man en värme gentemot omgivningen, när man befann sig i hennes närhet. Att träffas över en lunch eller en middag, och sedan sitta och småprata med en drink och en cigarrcigarett, tillhörde hennes favoritsysselsättningar.

Hon hade bott inne i staden under större delen av sitt liv, men hon trivdes lika bra på landet. Affärsmöten och tillställningar i jobbsammanhang var ett inslag i livet som hon behärskade bra, professionellt. Promenader, besök i affärer och café och restaurangbesök med vänner, passade dock hennes kynne bättre. Och det var inte bara omväxlingen som gjorde att hon uppskattade att få vara på landet, det var också för att hon tillät sig att koppla av på ett annat sätt. På landet kunde hon vila i att få vara sig själv, hon slapp övertyga omgivningen om att hon inte var mystisk, bara för att hon inte ville tala om ditt och datt utan betydelse.

 

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.