Beskrivning (2) #Blogg100 13

Hennes hår var uppsatt med hårnålar och låg i vågor som om det varit en kortare frisyr. Det var bara om man såg henne på natten man förstod att hennes hår var riktigt långt. Det var inte tjockt, men det räckte henne nästan till midjan, och det var brunt. Den här kvinnan var en dam, både till det yttre och till det inre. Hon var en kvinna med egenskaper som att vara utåtriktad, kärleksfull och glad.  Det och hennes spontanitet förmedlade bilden av någon som alltid var glad och livlig. Trots det kunde man känna av melankoli och osäkerhet om man var uppmärksam. Kvinnan var trygg med sin man, det fanns mycket kärlek mellan dem och hon var helt tillfreds med att lägga sitt i liv och sitt hjärta i hans händer.

Hon var just i färd med att göra sig i ordning inför en middag. Kläder roade henne, liksom matlagning, matlagningen hade vuxit sig till ett intresse de senaste åren. Maken och hon hade kommit hem från landet tidigare på dagen. Hon kände sig glad och förundrad över att de nu hade en gård att uppleva och njuta av, med djur och hagar och allt vad det innebar. Nu skulle hon klä sig fin och det tyckte hon var lika roligt. När de gav sig av mot middagen hade hon en klänning med ärm, i ljusblå nyanser, den slutade straxt under knäna och var inte särskilt vid. Till det hade hon benvita skor med klack och bar en ljus hatt med inte alltför stort brätte. Hon såg fram emot kvällen, det syntes på hennes förväntansfulla ögon. De brukade roa sig bra ihop, hon och hennes älskade man, tillsammans med två andra par. De var riktiga vänner.

… fortsättning kommer kanske

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.