En beskrivning (1) #Blogg100 12

Mannen hade hängslen till sina grå byxor och en vit skjorta som var nedstoppad innanför byxornas linning. Hans ansikte hade ett speciellt utseende, huvudformen var avlång, och ofta såg han en smula högdragen ut. Det gjorde han inte idag, idag var en ledig dag. Han hade nått den ålder då hårfästet var högt och håret ganska tunt. Ändå kunde man se håret röra sig med vinden, det gjorde också snusnäsduken som var ledigt knuten runt halsen innanför skjortkragen. Han hade solglasögonen på sig och såg glad ut utan att le. Han halvsatt på en sten i en typiskt uppländsk hage. En hage med saftigt gräs och tuvor, några låga taggiga busksnår, dungar av träd och en och annan rundad sten, var vad han tittade ut över.

I hagen gick får, mannen njöt av synen. Det var hans mark. Till vardags var han stadsbo och trivdes med det också. Han hade det gott ställt, hans affärer gick bra och han var respekterad i affärskretsarna. Idén att köpa en lantegendom kom sig snarare av att han hade tagit chansen när han fick erbjudandet om en bra affär, än någon egentlig önskan att driva ett lantbruk. Nu var han här och kände sig barnsligt glad. Hans frus förtjusning över platsen gjorde honom lycklig. Lekfullheten och växelspelet var en av orsakerna till att de hade ett fint äktenskap, mannen och hans fru. De hade redan haft många år tillsammans och var fortfarande kära i varandra.

… fortsättning kanske kommer

 

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.