Förändring #Blogg100 7

Om jag skulle skriva en bok, Hur skulle jag gå vidare då. Hur skulle min skrivarlya se ut, Vad skulle boken handla om?
Jag är förtjust i utvecklingsmöjligheter inom många olika områden, men vad vill jag helst skriva om, Vilka karaktärer vill jag ha med? Det är svårt att välja, det finns så många områden och karaktärer att välja mellan.

Idag får ni träffa en karaktär som längtar efter förändring.

– Där står du och hänger, Varför ser du så eländig ut?

– Det är ingen som bryr sig om mig. Jag är ensam och sliten, och mitt inre är en enda röra.

– Kan jag hjälpa dig, Vilket är värst, ditt slitna utseende eller röran inuti dig?

– Jag längtar tillbaka till den tiden när någon brydde sig om hur jag såg ut, och då det jag har i mig var viktigt för någon.

– Vad vill du att jag ska göra för dig?

– Jag önskar att någon kom nära mig och öppnade upp så att vi kunde vara tillsammans. Det vore så skönt om jag kunde få ur mig allt möjligt bråte som andra lämnat och som jag har svårt att göra mig av med på egen hand. Jag behöver vädra ut många års ensamhet och sysslolöshet. Om du visste vad jag har längtat efter att få använda mig av det som är jag, under ytan, och att få dela det med någon.

– Ja, nog ska jag kunna komma närmare dig och vara med dig. Jag kan börja med att hjälpa dig att försöka få ordning på oredan. Vi kan nog komma fram till vad du ska ha kvar och vad som ska bort. Om vi hjälps åt att öppna de stängda utrymmena så känns det nog mycket lättare för dig att få in nytt och att få bort gammalt skräp.

– Det är ett stort arbete du tar på dig om du vågar ge dig i kast med uppgiften. Jag har en bild av hur jag skulle vilja fungera och se ut. Jag har ofta drömt om att en sådan förändring ska ske. Om vi ska klara av att nå dit behöver du ha mycket tålamod och styrka. Du måste också lyssna mycket noga för att det ska bli rätt, så som den jag är.

– Det klarar jag. Jag är beredd, sade jag.

– Bra, då kan du börja med att öppna dörren och fönstren, svarade den lilla övergivna stugan.

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.