#29 Minustid men god tid #Blogg100

Även en dag som inte börjar så bra kan visa sig vara en riktig godsak 🙂

Nä, det var knaggligt där på morgonen med snarkningar och grimaser och allmänt en rätt butter stämning. Och hur mycket var klockan egentligen när man var tvungen att stiga upp och brygga kaffe. Och vilken timme hade vi missat, någon under natten eller nu. EN timme saknades i alla fall.
Men se så framgångsrikt det kan vara att använda frustrationens energi till något praktiskt.
Bänkdiskmaskinen var en lågoddsare eller i alla fall ett projekt med en hel del osäkerhet i . Modern maskin och vårt kök med äldre mått, som inga golvdiskmaskiner matchar, kräver dragning av av slangar speciale.Hål i diskbänken ,genom väggen mellan skåpen och sen ska vattenförsörjningen skruvas ihop med en koppling på rören under diskbänken som har en annan dimension. Det gick, P löste det själv! Alla frågor och småkrux som dök upp på vägen till installerad och klar. Nu står den där och blänker och vatten fylls på snurrar runt och spottas ut precis som det var tänkt. Disken blir dessutom ren.

wpid-20150329_233149.jpg

Dammtorkning, dammsugning, lite puts och mycket undanplockning och ren rensning av sånt som ligger fel eller inte ska ligga alls. Inte hemma hos oss i alla fall. Men sedan var det bordet. Äntligen tog jag bort och limmade om benen som jag hade tagit loss för cika 6 månader sedan för att slipa om och putsa upp en yta som inte hade sett dagsljus på flera år.  Idag blev också det gjort. Klappart och klart eller check som är ett populärt uttryck. Käckt :-p
Middagen blev några  hemtrillade hempannegillade hamburgare, med Ajvarrröra, grönsaker ost , smörgåsgurka, senap och om man ville ketchup. Riktigt saftiga och goda med smak av både grill och färska grönsaker. Kanske föga överraskande tänker du, men det var så Mumsigt.

Så nu är jag nöjd men trött. Vi är nöjda men trötta, för vi är också nöjda med varandra denna korta lilla söndag. För dagen blev så bra att den hade behövt vara längre, det finns så mycket trevligt man kan ha och så många bra saker att göra så vi tycker inte vi riktigt har tid med att det blir måndag så snart. Alldeles straxt. Men Ok det får gå, vi hittar nog tillbaka den där saknade timmen framöver, tids nog.

Annonser

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.