#26 jodåsåatte #Blogg100

Plan b plan c och plan d, fastän plan a egentligen inte är giltig. Ni förstår att det är ingen plan utan ett läge som kräver omstrukturering. Utgångsläge. En stilla omfördelning kan också fungera.

wpid-2015-03-26-22.25.04.jpg.jpeg

Ord har en stor betydelse i sammanhanget. Ord att säga, ord att göra, ord att höra och ord att skriva. Jag behöver lyssna nogsamt för att höra de ord som jag behöver. Tala för det som är rätt och riktigt så klart, och som ger mer av det där som finns i plan b, c och d.

Beskrivande adjektiv ger nyanser, toner, dimensioner och volym. De målar upp och skapar världar att ta plats i. Jag behöver inte säga så mycket om sakerna, det räcker med att de finns, substantiven. Sakerna måste hanteras med försiktighet, både i antal och karaktär, och av utrymmesskäl. De blir ett gissel om de gör att det blir trångt. Verben är nog de som behöver modelleras och anpassas mest för att vara till hjälp. Verben är oumbärliga, det säger sig självt att inte mycket blir av utan dem. Men deras kraft kan orsaka styrkedemonstrationer, eller så agerar de som små illbattingar. Sådana vill jag inte ha. Dynamik känns däremot rätt och riktigt. Alltså – modellering.

Ja, kära vänner, jag fortsätter att traggla på framåt med minst 100 bloggposter på 100 dagar och passar på att pröva olika vägar att få bygga upp och måla världar och skapa värden. Det handlar om att hitta en plats och att ta plats, alltså inte nödvändigtvis en plats. Än så länge rullar det nya in som vågor. Vågor är den naturligaste sak i världen, det gäller bara att lägga märke till att de är där. Just då. Då kan man ta emot eller hoppa på innan de drar sig tillbaka och och inte längre syns i det stora vattnet.

Olika platser och typer av platser är kalasbra, som att få vara på fest lite här och lite där. För än så länge är skapandet själva festen och det som har och ger mest värde, skulle det leda till ett mål eller någon form av resultat hör det nog bäst hemma i plan e … eller o kanske? O som i ord.

Annonser

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.