#23 Energikällor #Blogg100

#Bogg100 #23 #BloggSwe
Reflektion över energikällor, skapande, kreativitet och arbetsglädje.

wpid-20150322_155144.jpg

Efter några dagars ledighet vill jag tro att jag ska känna mig pigg och nyter. Det har inte varit så. Trots morotapelsiningefärsdrink och därtill påfyllning av skapande verksamhet med utlevelse av kreativitet. Och det hör inte till vanligheterna att jag unnar mig det så helhjärtat, utan det brukar få klämma in sig där inget annat hunnit före.

Men när det är måndag igen kommer vardagen. Då ställs andra krav än att skapa, bygga och kreera. Då gäller det att lyssna, ge service, administrera och förvalta, Därför är det en bristvara. Att få utlopp för kreativiteten. Då blir det lätt den typ av påfyllning som är eller förefaller mer lättillgänglig. Det här var inte min beställning i helgen, men den får illustrera ett exempel.

wpid-20150322_155239.jpg

Ponera att jag hade ett jobb där kreativiteten var central, skulle det förändra energinivåerna? funderar jag vidare.

Jag tror det.

Jag har känt mig trött idag. Tre dagars cykeltransporter i snöfall och kyla gör väl i och för sig sitt till. Slutledningen av mina reflektioner om källorna till energi blir ändå att om man inte får utlopp för lust och behov läggs inte de behovet och lusten på något användbart lager. Det går inte att fylla depåerna på det sättet. Att hindras skapa, dränerar energi och orsakar tröghet som inte är vilsam eller avkopplande. Det är helt enkelt stressande. Det suger.

En bra dag på jobbet. Exempel på energikällor!

kontor-pepp

puh

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

2 reaktioner till “#23 Energikällor #Blogg100”

  1. Du kan visst måla, jag kan bara sträckgubbar 🙂 men mamma målar, handarbetar osv och Tessan är också duktig på det viset, mig hoppade det över men jag är duktig på annat istället 🙂

    1. Klart du är! 🙂
      Tack, jag har flera omkring som kan och har kunnat så mycket bättre så jag har nog hållt mig undan och försökt hitta en annan nisch att vara bra på. Senare har jag haft lusten till att måla och skriva framförallt. Måla klarar jag hjälpligt, det var kul att få lite grundundervisning, men när vi fick uppgiften att teckna lökarna först stelnade jag. Teckna av verkligheten kan jag inte. I alla fall inte ännu 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.