#10 Stannar kvar #blogg100

#blogg100 #10 Mjukheten, lugnet och kreativiteten. Det flyter på fast det känns knaggligt. Nästan måndag fast det är tisdag. Jag stannar kvar ett tag …

Annonser

Nästan måndag fast det är tisdag. Jag tog klivet, accepterade villkoren. Men jag klarar det dåligt. Upp och kaffe, packa dagens förnödenheter, cykla iväg. Jobba, berätta lite om allt och inget. Läkarbesök under lunchen, möte, jobba lite till. Vanan. Vilken vana?

Det flyter på men känns knagglig, men det är inte gårdagens grus i maskineriet som förstör. Det är till och med så att det är frånvarande. Men andra vanor gör sig påminda. Längtar efter värmen, ljuset och färgerna.  Det är kallt här, riktigt uschligt kallt. Isvindar blåser.

Mjukheten, lugnet och kreativiteten. Orden stockar sig, fastnar. Jag stakar mig. Allt mjuknar när minnet plockar fram bilder, dofter och möten. Färgerna och värmens omfamning. Det finns bara en sak att välja. Jag håller mig kvar i de senaste veckornas semesterliv.
Har jag visat er havet? Ni ska få se vad jag har i mina gömslen … jag delar gärna med mig. Håll till godo!
image
image

image

image

Annonser

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.