#8 Vart hän? #blogg100

#blogg100 #8

Annonser

Det är med blandade känslor jag går till gymmet den sista dagen. Nöjd över att komma upp och iväg och träna redan 06.30. Det är stilla, ljusnande, friskt och varmt. Ljummet, som den luft som alltid omsluter oss här. image image Jag tränar lite längre och tuffare än förra veckan. Svetten lackar och förhoppningsvis blir musklerna starka nog att bära det som benstommen avsagt sig på olika vis. Inför en elva timmar lång flygresa tror jag det är mumma för kroppen. Och stödstrumpor, svarta, och dunjacka i vintergrönt 😀 Ja det är fascinerande vad olika miljöer kräver och hur det påverkar oss. Våra sinnen. Värme verkar leda till mer avslappnat och generöst/vänligt bemötande till exempel.

Det är internationella kvinnodagen idag och det förtjänar att uppmärksammas. Män som bär burka i Afghanistan skänker glädje och hopp. Jag undrar över Arubas jämställdhet eller snarare kvinnors villkor här och tror att den är bättre än i delar av USA. Detta sagt med endast reflektioner över beteenden vi sett och mött under våra veckor på ön som grund. En mycket stor (i alla fall dominerande) andel personer omkring oss är just Amerikaner nämligen. Det har ju på olika sätt framkommit att svensk jämställdhet haltar även om vi ligger i topp i att ha korrigerande lagar och bestämmelser (eller är det antalet?). Kort och gott tror jag inte reglering löser så mycket som man önskar, även om jag anser att vissa områden mår bäst av att regleras. Nåväl det kan lätt bli flera andra diskussioner. Kanske kommer någon av dem i en annan #blogg100.

Trafikreglering behövs. Den här är ett exempel som roar mig. Kanske fullt tillräcklig, men jag är ju Svensk … 😉 imageBorta bra men hemma bäst? Jag är inte helt övertygad. Borta bra och hemma bra? Ja, det funkar för mig! Jag som på många sätt, inte minst materiellt har det oförskämt bra ✌

Annonser

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.