# 6 Ödlorna #blogg100

En vacker morgon som vanligt. Månen över havet på väg till gymmet Jag njuter,men man vänjer sig och blir bortskämd.

Jag ska berätta om ödlorna.

Den med skägghaka är oftast större än alla andra. Den står ofta och nickar eller kastar huvudet uppåt i en taktfast serie. Det verkar som den markerar något med det. Om det signalerar att den är störst och starkast eller om den bara vill ha uppmärksamhet (kontakt?) eller rent av tigger. Det vet vi inte. Ödlorna är många och det finns flera sorter,  mönster och färger. Och de är överallt. Stranden,poolområden, gräsmattan, restauranger,caféer … Under solstolen, inte på, som tur är och inte inne. Och de gillar inte vatten! Gjorde de det skulle det vara ett problem.

Vi fick klappa en ödla,den var mjuk,nästan som siden att ta på.

20150224_141856

De jagar varandra lite ibland men annars känns det som att ha katter i kring sig ungefär, och det ”värsta” vi sett var två som slogs. En med skägg och en utan. Den ena hade bitit sig fast i den andras ben och den andra höll den enas nacke i något som liknade ett brottargrepp. Sammanlagt såg vi 12 ödlor i närheten. På stenar,träbroar och golv. De bökade runt lite och såg otäckt ut. Personal på baren försökte schasa på dem, när inget hände kastade de en trasa på dem. När inte heller det hjälpte dristade de sig till att puffa ned dem i vattnet (en damm -ingen pool). Den utan skägg kom upp ur vattnet på två röda sekunder och den andra hämtade sig lite och kom sen upp. Efter kunde vi se att den som blivit biten i benet haltade, men annars verkade allt återgå till deras vanliga ”gemenskap” bland pooler och stenar.

Det känns ovanligt att ha de så nära och när man tittar på dem kan de ibland titta tillbaka. Deras uppenbarelser påminner mig mer än annat om de bilder vi har av hur Dinosaurier ser ut.

Jag tycker de är häftiga. Se några bilder här nedan.

Annonser

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.