# 5 Aloe m.m. #blogg100

# 5 #Blogg100

Annonser

http://bisonblog.se/wp-content/uploads/2013/01/blogg100-logotype-300×256.jpg

Igår hyrde vi cyklar och var ute på en cykeltur i växlande ösregn.

Vi besökte först en Aloefabrik. Spännande att se hur de utvann gelen genom att snitta ut en filé ur bladet. Om man inte tillsätter en hemlig ingrediens förstörs alla aktiva och nyttiga beståndsdelar efter sex timmar. ”And the doctors refuse to tell me what it is”. Mystiken tätnar … Väldigt tillrättalagt alltihopa, tillverkningslokalerna föreföll byggda för och 100% anpassade till att visas för grupper. Gratis guidning i miniformat och mycket information om nyttiga preparat och användningsområden som inte verkade tillverkas där eller säljas i butiken. Produkterna i den var relativt få och många av dem med relativt lite Aloeinnehåll. Några godbitar inhandlades för att testa och jämföra med hemmamarknaden  ändå.

Vi var genomblöta när vi kom och togs emot med stor vänlighet. Torra och upplysta drog vi vidare på upptäcktsfärden.

Regnet öste ner emellanåt och vi sökte skydd under mer eller mindre täta trädkronor. De fina vägarna är inte cykelvänliga, vilket gav oss möjlighet att styra mellan vattensamlingar och få se delar av lokala miljöer. Bostadsområden och natur. Så’nt som var fint och mindre fint.

På eftermiddagen sken solen och efter ett besök på en udda Tacobar och i en mindre inspirerande miljö bland hotell, casinon och öde shoppingstråk hade  vi en härlig cykeltur längs med havet. Hem till vår mysiga strand-och hotellmiljö.

En fin dag som vi avslutade med att kasta oss i det varma ”Söderhavet”.

Annonser

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.