# 2 Nuet #blogg100

Nuet med eftertanke eller inte

När något känns fantastiskt, exklusivt, tillfredsställande och njutbart. Då vill jag dela med mig. Till de som står mig närmast, på olika sätt och i olika sammanhang. Det skulle kunna vara så att det kan benämnas eller platsa i kategorin lycka. Jag vill dela upplevelsen med mina kära och inte minst låta dem få känna känslan. Det kvillrar och bubblar.

image

Det har slagit mig att det kan bero på att jag har svårt att unna mig det helt själv. Självsvådligt. Och därför försöker berättiga det med att andra ska involveras.

De skulle kanske uppleva det annorlunda, mindre lyckligt, t.o.m. kravfyllt? Men förhoppningsvis bli glada över att vara inbjudna till mina känslor?

Man kan inte veta och helt säkert är att mina nära och kära gläds när jag mår bra och över min eventuella lycka.

Den glädjen kan jag dela med mig av utan några krav på omgivningen.

Det ger också en bra träning i att leva i nuet. Medveten närvaro kan jag inte få för mycket av om jag trivs med mig själv och det jag gör utan att vara ”ego”.

Så konklusionen blir: Mer omtanke än eftertanke ger mest.

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

3 reaktioner till “# 2 Nuet #blogg100”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.