Förändring kontra utveckling och andra tankar #blogg100

Rekommenderar er att läsa en fantastiskt fint berättad iakttagelse som delats på G+ och ursprungligen publicerades av Dagens Nyheter idag. En anstrykning av association med mitt inlägg här igår Tillknäppt #blogg100

”Jag har sett Sverige bli unikt på fel sätt”

Över till något annat men även det kritiskt granskande.

En sak jag funderat på till och från, inte minst i sammanhang som benämns social media, men även i verkliga livet. Varför inleder man en dialog och väljer att inte fortsätta den men avslutar den heller inte.

… liksom …

Varför delar man med sig av något, men sedan inte visar något tecken på att vara intresserad av reaktioner, interaktioner eller kommentarer kring det, över huvud taget.

Är det jag som är så vansinnigt ointressant för att jag är jag eller orsakas det av personens stora ego. Det vill säga; att denne har något så intressant att förmedla är en självklarhet som inte behöver bemötas utan står fritt och lyser av egen kraft. Sen kan det förstås röra sig om härskartekniken att ignorera och negligera … den är potent och fungerar i många sammanhang.

Sist vill jag förstå vad det är som gör att vi så frikostigt tillåter att rådjuren trängs med oss i våra trädgårdar. Idag kom jag hem till en omkullvält kruka med söndertrasad växt utan blommor och två buskrosor bestulna på alla sina förtjusande rosenknoppar. Jag blir ledsen. Det smärtar på allvar, blandat med uppgivenhet. Varför?

Tre saker igen – och det goda i dem är att de är ifrågasättande och rör vem som gör och får göra vad, och varför det är så.

 

 

 

 

 

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

2 reaktioner till “Förändring kontra utveckling och andra tankar #blogg100”

 1. Din fråga om att dela och interagera i samtalet som eventuellt blivit är en bra fråga. Grunden borde vara given, sprider man något skall man givetvis delta i det eventuella samtalet som blir. Det gör jag i det som jag delar på G+ och några andra ställen även om jag säkert missat något.

  Däremot så är jag lite avvaktande med Facebook av (o)naturliga skäl men dit jobbar jag mig åter men det tar tid. Våra foton automatdelas dit men jag är i sig sällan eller aldrig på FB längre så får dessa automatposter kommentar så förblir dom länge obesvarade 🙁

  Jag får sällan eller aldrig kommentarer på bloggen och inte så många som läser heller men har tappat mycket av mitt eget skrivande fast jag jobbar på att återta det 🙂

  När jag delar andras inlägg på tex G+ eller Twitter så är det inte för dialogen i sig men för spridning även om det ibland leder till samtal.

  1. Precis Carina, intentionen att försöka är det jag efterlyser och visst missar man ibland eller ser det sent/senare. Notifieringarna är inte 100% :/ Avsaknad av respons gäller inte så många personer kanske, men tillräckligt för att reagera.

   Håller med, delningarna har ju olika karaktärer förstås. frågor eller delning o.s.v.

   Det är roligt att åtminstone vi uppmärksammar varandras bloggar, det är uppmuntrande 🙂 annars är det sparsamt med reaktioner. Slår man ihop Twitter, G+ och fb med WordPress är det ändå en del interaktion för mina blogginlägg. Det får duga, gör det främst för att utmana mig själv och som du mycket för att komma framåt i skrivandet. Du skriver och delar ofta klokheter!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.