Bråttom, sentens #blogg100

Nu ger jag mig på ett slitet ämne, men när min yngsta dotter säger ”Nu är det sex skoldagar kvar till sommarlovet” då tänker jag ”Hjälp nu går det så där fort igen”.

Eller kan hända har det gått fort att komma hit. Till juni. Vet inte vilket som gäller, troligen några delar av varje. Till saken hör förstås denna speciella årstid, och vädret, och världen, och kulturen, och människans natur och kanske min ålder. Har det med något av detta att göra tro? Eller allt, eller inget.

I vilket fall innebär det för mig en känsla av stress. Av att inte hinna med. Men jag hinner med, om jag tänker efter får jag gjort mer än normaldosen i mitt liv. En tolkning är därför att bråttomkänslan kan bero på att jag vill vara i denna period längre. Att eller om jag hanterar det med att vara otillfredsställd med själva tiden  alltså utrymmet och skynda på saker och ting så att jag hela tiden är på väg till nästa (sak, händelse, åtagande, upplevelse) det är inte särskilt konstruktivt. Enligt min mening.

Ska ta fasta på denna fundering och notera allt jag hinner med. Om jag är snabb och får mycket gjort behöver det absolut inte innebära att jag har bråttom. Däremot kan jag ta det lugnt!

Annonser

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.