Listor, grupper och din röst #blogg100

Jaha det var det.

Listan med saker att göra både minskar och kompletteras. Det blir något av status quo även om det går framåt. Och framförallt läggs en massa jobb ned. Det tar inte minst krafter, men också tid!!

Vädret har varit fantastiskt. Vackert, varmt, doftande och välgörande. Utan denna sorts väder hade det stått mera still ändå, tror jag.

Röstning genomförd enligt konstens alla regler. Känns bra att delta och lägga sin röst. Varför röstar bara 43 % i EU-valet. Illa illa. Hur tänker politiker och EU-inblandade om det. Varför tar ingen upp frågan om flytten mellan Bryssel och Strasbourg??? Ansvarsfull hantering av pengar och lönsamhet är ju en vinnande faktor. Om inte annat för att det skulle kunna ge röster, uppmärksamhet. Det är ju också eftertraktat och tyvärr en framgångsfaktor i sig, för de som använder sig av den tekniken.

Otillbörligt styrande av vem som får var med och vem man bör var med för att få vara med. Rädsla och fobier går hand i hand. Grupperingar spelar roll. Alla vill inte vara med alla. Det har betydelse vilka du är med och vilka som är och vill vara med dig. Hupps! så hamnar vi tillbaka och bevekelsegrunder spelar in. Egna och andras. Att välja vad jag skulle rösta på var en intressant resa. För egen del. Navelskåderi. Jag kanske det.

Genomskinlig är i alla fall inte EU-organisationen. Inte heller politiken och systemet som styr var och hur påverkan kan ske. Lätt att vara skeptisk. Ifrågasätta bevekelsegrunder.

Ny lista är producerad och gäller här lokalt. Hemma i Stockholm och hemma hos mig där jag bor. Än så länge.

Vi jobbar på med listor och grupper och bevekelsegrunder. Önskar att våra röster hörsammas. Min röst och de som någotsånär överensstämmer med den.

Ett härligt Morsdagsfika gav positiv förstärkning. Tack <3 Vi får jobbar vidare på den känslan och betar av listan steg för steg. För det är skarpt läge. Bara att sätt igång och hålla engagemanget uppe.

Vi hörs framöver!

 

 

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.