Sammanvävning på gott och ont #blogg100

Det ena hakar i det andra och hur goda intentioner vi än har att beskriva processer eller delar av processer i form av rutiner påverkar de flesta ställningstagandena varandra. De beblandar sig. Det uppstår konflikter.

Värden, mål och mått står emot varandra och det är ett omfattande arbete att analysera detta innehåll för att komma fram till vilka val som är de bästa. Gör minst skada eller är tillräckligt bra. Men alla som är berörda av detta måste vara överens. Inte i sak om viktningar av de enskilda värdena, men om att det är så nära man kan komma. En gemensam syn på var gränsen för minsta gemensamma beståndsdel är.

Det kräver tålamod, utrymme för diskussion och beslutsförhet. Alla måste få komma till tals, och bli lyssnade på. Syftet måste vara att ompröva sina egna och andras åsikter, funderingar och tankar. Pröva tankar, förkasta och ta tillbaka. Egna och andras tankar, synpunkter och frågor. Syftet för vad man vill åstadkomma eller uppnå behöver också vaskas fram.

Och uttalas. Och harmonisera mot övriga syften. Och implementeras. Införas. Genomföras. Gillas.

För att gälla 🙂

Annonser

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.