Bananhus #blogg100

Ibland blir det inte som man tänkt sig och det kan vara helt rätt. Liksom bättre än bästa tänkbara.

Processer är man med i vare sig man vill eller inte. De lever sitt eget liv också, vare sig man vill eller inte. Även om du startar och leder en process, deltar i en process eller dras in i en process så påverkas du av processens egen gång. Projektledning i sin rätta eller rena form är strikt och det är förståeligt om man betänker att det också beblandas med sin process. Sina, snarare. En process är sällan ensam, hur mycket man är försöker hålla isär trådarna.

Efter en process på flera år har vi kommit till skott och ska flytta. Inte alls dit där vi har letat, tittat och föreställt oss att bo. Vi har grunnat och avvägt olika faktorer och trott att vi vetat var det rätta stället för oss skulle vara. Tittandet och letandet tappar ibland sin tjusning. Kan hända det beror på att man är mättad, men det infinner sig också ett stråk av tröstlöshet för att det inte passar, motsvarar förväntningarna eller är möjligt att betala det den summa som som är slutpriset. En dag föll min blick på ett objekt som inte stämde med de kriterier vi valigtvis utgick ifrån. Det här huset är byggt på 60-talet, har ingen eldstad, är inte vackert som byggnadsform, och behöver ett ansiktslyft.  Enligt vårt urval ligger det i fel stadsdel dessutom. Vi gick och tittade…

Där ska vi bo! Vi vann budgivningen och har skrivit kontrakt. Vi blir söderbor på 8 trappor med balkong och en fantastisk utsikt. Makalösa omgivningar och ett stenkast från vattnet.

Tjohoo …! Det kommer att bli superbra, fråga oss inte varför, för vi har inte gått igenom detaljerna för förutsättningarna. Och ändå är det helt perfekt!

En dold process ledde till bananhusen vid Tanto. Ritade 1965 av
Åke Ahlström och Kjell Åhström

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.