Val av EU val #blogg100

Jag ska rösta i EU-valet. Sist det genomfördes röstade jag inte. Skälet därtill var ungefär detsamma som nu gör det svårt att välja. Men denna gång har jag bestämt mig. Upprepat det för mig själv och talat med andra om det, för att inte kunna missa chansen. Det är klart att man ska använda sin demokratiska möjlighet och rättighet att rösta. Hur ska något annars kunna påverkas eller styras i en riktning som jag gillar. Ok, jag vet att det snarare handlar om någon riktning jag tycker är OK. För det är det som är dilemmat.

Jag ska rösta, jag ska rösta, jag ska rösta! i EU.valet. Men vad sjutton ska jag rösta på?

Miljön. Tror det är det område jag är mest angelägen om att påverka. Förändra. Styra till något bättre än den politik som praktiseras nu. Till viss del rör det förstås hur regler praktiseras. Men politiken är grunden. Där finns de som styr. Har makt. Makten!

Politisk spel innebär dessvärre ett köpslående och en vilja att nå den stora publiken. Att vara populär. Å ena sidan är det en begriplig förutsättning å andra sidan låter det helt vansinningt. Craazzyy! som Kung Luis apor i Djungelboken skränar.

Har luskat i partiernas viljeyttringar och det drar ihop sig. Jag är ju illa tvungen att välja eftersom jag vill göra ett val. Lägga min röst någonstans. Det ser jag också som ett ansvar. Av det följer ansvar att det leder till något bra. Alltså något jag kan stå för, till och med kan försvara.

Det finns andra frågor som de partier som känns möjliga, rimliga, riktiga i övrigt förhåller sig till på ett sätt som känns mig avlägset. Bara att gilla läget och konstatera att jag har i alla fall gjort ett val, att rösta. Men det räcker inte hela vägen.

Det får däremot räcka för idag.

 

Annonser

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.