Lek med ord #blogg100

Skulle skriva om ett lägenhetsintresse. En visning som avvek från de otaliga vi varit på. Här fann vi något nytt. Och gav oss in i spelet.
Stavningsprogrammet spelade mig några spratt som inspirerade till en krypterad form. Inte förenklat beskrivet, snarare högtflygande associationer. Kan nog fungera ändå, när utgångsläget beskrivs. För nöjes skull.

Inleder med några exempel på ordförslag:
Voj blev Bok
Vinken Vilken
Pub i stället för Phu
Nervpers blir Mercedes
Lagom Magin
Upplyft
Stretchar eller Stretar
Det är förmågan
Avgör
Vartåt Kvarstår
Det varnar eller barkar
Måste Låste
Ta slut akut salut slug
Pusha ut
Läsningen 
Luften
Till exempel …

Alltså:
Bok ger vinken om en Pub. Det är som att åka Mercedes, rena magin. Man känner sig upplyft. Stretchad inom sin förmåga, eller i värsta fall utanför. Det är ändå den som avgör. Vartåt kvarstår även om det varnar när det barkar. Måsten som låser. Till slut blir det akut. Salutera och var slug. Då gäller det att våga puscha på och vinna. Återgå till läsningen. Tillbaka till harmonisk andning. Andningspaus före landning?!

Vridet? Absolut!
Men skojigt 😋

Annonser

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.