Lördag med finväder och fåglar #blogg100

Gräsklipparbrummande i olika tonarter. Barnskrik.  Barnskratt förstås. Fåglarna täcker rummet med otaliga läten, olika arter presenterade kors och tvärs och invid varandra. Träskor mot grus, gräs och träaltaner. Grannar, vänner och makar i samspråk. Allt intensivt intagande, som ett lugnande sorl. Ett myller i stillhet.
Koltrasthannen gjorde mig sällskap under turerna med gräsklipparen, Björktrasten visade mig något jag aldrig sett så tydligt, när jag satt mig på trappan och tittade ut över trädgården. Hon (tror jag) gick och pickade omkring i det nyklippta gräset, lade huvudet på sned, sänkte det och kvickt dit med näbben och erövrade. Piggt och vackert, medan nötväckan korsade jaktfältet och iakttog i olika positioner.
Grilldoft och avtagande, mer dämpade ljud. De flesta gick hem till sitt och verksamheten fortsatte inomhus. Jag bakade vridna baguetter.

 

 

 

 

 

 

Annonser

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer. Visa alla inlägg av Gunilla

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.