Klassiska ”Hönan eller ägget” #blogg100

Ibland blir man bara så trött på sig själv och det man säger eller inte säger. Bah! Är säker på att det gäller de flesta av oss. Att inte alla talar om det, det är en annan sak  😉

Idag får ni ta del av något jag säger!

En fundering som väcktes när vi pratade om hundar,  vilken hund var och en skulle vilja ha och varför. Vi tittade på bilder och läste om rasernas karaktärer. Det var inte så lätt att svara på varför. Vi tyckte det var roligt och värt att fundera över i alla fall.

Sådan herre sådan hund , vem är lik vem. Händer det före de träffas eller efter? Alltså var de lika varandra, eller blev de lika varandra med tiden?

Personer och för den delen människor som lever i närheten av varandra har ju en benägenhet att formas mot likhet. De tar efter och för över mönster, beteenden och i viss mån utseende från och till varandra. Kvinnor som på något sätt  lever i varandras närhet brukar kunna hamna i samkörda menscykler.

Men det sägs ju också att lika barn leka bäst , kaka söker maka och det finns säkert fler förnumstiga sådana uttryck. Talesätt.

Omgivningen, med andra ord miljön, människorna och situationen påverkar förstås mycket hur vi formas. Gör och blir.

Det ligger väl i funderingens natur, men naturligtvis fann vi inte något svar.

Däremot en radda spekulationer. Det var en ganska trivsam stund som vi ägnade oss åt det här. Hur tänker du? Sitter du inne med svaret så låt oss höra!

Annonser

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer. Visa alla inlägg av Gunilla

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.