En Dagens #blogg100

Det finns så många saker som drar förbi, hakar fast en aning i reflektionsnätet, signalerar uppmärksamhet men sedan undanträngs av nya saker av liknande karaktär.

Vad ska man göra med de, vad är det för valör på signalerna?

Mycket passerar revy på nätet i olika fora. Vissa håller sig bara där och andra slår igenom till verkligheten – den andra, vill säga.

Idag har vi talat om medicinska överväganden och ödmjukheten inför det som inte håller sig i mittfåran, klantiga uttalanden i media av personer i förtroendeposition (politiker till exempel) som bygger på okunskap och ger faktafel. Lite fundersamt. Vidare om framförhållning och hur bristen på detta ger konsekvenser som drabbar andra. Mer åt det irriterade hållet. Senare under lunchen rörde sig samtalet kring bostäder i Stockholm, ojämlikt ansvarstagande mellan kommuner rörande mottagande av flyktingar, trångboddhet, kommunal bostadsförmedling med mera. Detta utifrån en kommentar om en bostadsannonsbilaga och ett teve-inslag om att de rika blir rikare, För att därifrån glida över till stämningar i skilda delar av staden, hur det känns att vara där. Är det trivsamt eller inte och vilka rör sig/hänger ute olika tider på dygnet. Hur gammal behöver en ungdom vara för att det ska kännas bra och rimligt att den rör sig inom och utom staden nattetid? Därifrån ramlade vi in i ganska oskarpa funderingar om skolan, beteenden från lärare och elever, skolresultat och ifrågasättande av vad betyg i lägre klasser har för positiv inverkan på skolmiljöer och resultat. En dragning åt det uppgivna, vi har sagt och hört det förut, typ. Sen talade vi inte så mycket utan vi utförde arbete. En del av det som ändå utbyttes i ord var dock viktigt och ett möte klarade meningsutbyte på ett föredömligt vis, vilket inte på något sätt betyder att vi tyckte lika allihopa. Talbart och tydligt. Bäst av allt var ändå en text om att söka jobb med konstruktiva, verklighetsanpassade, kloka råd om att hålla sig till den man är och se styrkorna i det, om än förbereda sig och förpacka det hela snyggt och tilltalande. Inte tona ned, inte förstärka utan framföra den du är inte bara så att mottagaren förstår det, utan du ska förstå det bäst – Inte förrän du kan förklara något för en oinitierad kan du säga att du kan det, vilket är sentensen av någon omtalad persons citat. Inte just det, men texten väckte igenkänning och gav inspiration till eftertanke och filosoferande av det existentiella slaget. Något som jag uppskattar att en text levererar. Tackar Dagens för det.

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.