Söndagsblues och ställtid #blogg100

Blues är vackert, stillsamt, gripande, eftertänksamt och kraftfullt =:)
Vill påpeka det, för söndagsblues fyller nog ofta ett  gott syfte. Och det är skillnad på söndagsblues och söndagsångest!

När man varit ledig omformas man till en något annorlunda form än den som gäller de dagar man arbetar 9-17. Jag ser det som frihet. Frihet att ta dagen som den kommer, göra ingenting och om lusten infinner sig göra något som faller en in, eller någon i ens närhet 😉 Och visst, ibland gäller måsten även på ledig tid.
I vilket fall ser jag det som en sorts ställtid. Det var inne för några år sedan att tala om ställtid. Ställtid är bra och förbättrar med all säkerhet det man är på väg att ge sig in i. Det ger en möjlighet att avsluta det som man just gjort, lämna det och ta tag i det som kommer därnäst. För så är det ändå. Att det går för runt i livet. Mer eller mindre enligt mönster med högre eller lägre grad av upprepning. Och det är väl en individuell läggning vilken grad man trivs bäst med. Själv kommer jag mest till min rätt om jag får göra olika saker, och dessutom önskar jag så lite upprepning som möjligt. Ja, jag är i allra högsta grad medveten om att just detta behov har sina sidor …

Bland allt valsnackande, EU-valet 25 maj: Gå och rösta!, leder zappandet till _ Poirot_. Poirotserien (den mörkhårig rollvarianten) är nog inte så bra egentligen, även om sämre finns. Men den passar särskilt bra till mitt humör på en söndag med bluesinslag. Den kan och får pågå parallellt med att bluesens tankar flyter omkring. Det påminner om kontemplation och meditaton på det viset. Man gör något, låter något fånga ens uppmärksamhet tillräckligt mycket för att låta tankarna flyta utan alltför mycket styrning. Och där någonstans i varandet har man både avslutat söndagen och förberett sig för måndagen.

Tänker inte gå in på arbetsveckan, men på söndag är det mors dag och val till EU. Jag är beredd 🙂

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda.
Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar.
Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera