Avslut och omstart #Blogg100

Såg ett avsnitt av Ryttareliten på SVT play. Fanns många aspekter att fundera över i det. Det var avsnitt tre för er som är initierade. Har inte sett något av de andra programmen. Hade förväntat mig att se dressyr och tanken var att studera lite och ta lärdom så mycket som möjligt. Nu var det mest hoppning, men intressant och engagerande ändå.

Två saker berörde mig mer, eller tre.

Det första var pengarna. Inte främst de stora förmögenheterna eller vinstpengar. Nej, det var att de som ägde och hade tränat fram bra hästar i de här fallen var de med mindre resurser. Mycket hade de ändå jämförelsevis. Gårdar, stall hästar o.s.v. Ett par hästar köptes från dessa personer för så stora pengar att de inte hade möjlighet att tacka nej, uppfattade jag. Om de ville hålla sig kvar och väl med penningstarka kontakter.
Det andra rörde att en kvinnas familj i stort sett inte hade intresserat/engagerat sig i hennes arbete och liv med hästar förrän hon fick riktigt mycket pengar för en häst hon tränat, som hon kunde bygga upp sin verksamhet med. Som hon sa: då insåg pappa att det var business i det här och inte bara utgifter…
Men vad vet jag? Är inte i branschen.
Ogillade situationerna när jag såg dem.
Det tredje var det här med avslut och omstart. Teoretiskt och intellektuellt gäller förstås, som alltid, att det kan bli lika bra framöver efter att någonting tar slut. Och ibland bättre så klart. (sämre är inte uteslutet, det beror på) Det var förstås så de resonerade också. Jag undrar vad som hände med känslorna? För det fanns känslor, inte bara för tävlingar, utan också för djuren. Det uttrycktes känslor. Men de talades inte om de som något värdefullt, något att ta hänsyn till. Klart man måste se nyktert på saker och ting. Men ändå. Hur bra blev deras relationer avslutade? De såg inte ut att få utrymme för avslut, något man inte ska underskatta värdet av för att kunna gå vidare på bästa eller i alla fall ett bra sätt.

Några tankar bara … Om vikten av att göra bra avslut, starta om och ta sig själv, inklusive sina känslor, på allvar!

Och fina djur är de

20140506-001935.jpg

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.