Osynliga steg #blogg100

Det var en gång. Vill skriva om henne. Hon är säker på sin sak, när det kommer till kritan. Hon har en tydlig intention med det hon gör.

Men, från att ha varit öppen med grunden för sina handlingar har hon övergått till att göra mer av det som förväntas av henne och hon planlägger sina insatser till att vara ett led i att nå sina egna mål, sitt egentliga uppdrag.

Målen däremot är avsedda att komma andra tillgodo. De syftar till att förbättra för flera. Gärna alla, om man tänker sig i ett mycket vitt perspektiv. De små gesterna kan numera vara dolda inlägg i debatter eller strategiska åthävor för kvalitetsförbättringar av olika slag.

Så vad kan det betyda att röja en hög, sortera och strukturera, kassera och snygga till annat än en estetisk förbättring som endast uppfattas av några?

Vart det leder och vad hon tänker när hon gör det, det syns inte just nu. Men det kommer att visa sig att det var viktiga steg.

De här extra lediga dagarna under våren förändrar livet. Inte nog med att vintern manövreras ut, våren gör också visit, som att den hälsar på. Tror man. Men se den knallar på vare sig det är kyligt eller inte. Sedan är den plötsligt här. Med värmen och glädjen.

… och ingen är riktigt säker på hur det gick till …

 

 

 

 

 

 

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.