Marianas dag #blogg100

Det är nog inte många som känner till att Mariana har namnsdag idag.

Min uppväxt var utan namnsdag. Förutom denna styvmorsvariant, som innebar de gånger någon förälder kom ihåg att låtsas att det var en dag att gratulera den yngste av fem flickor som hade fått namn utanför almanackan. Med Marianne som andranamn var det det bästa de kunde komma på. Kanske inte så illa som idé/lösning. Fast det blev aldrig en införd tradition. Snyltade till mig något Grattis var tredje år eller så… Nu i vuxen ålder har almanackan förbarmat sig över mina namn. Tre namnsdagar införda, både Gunilla, Nilla och Marianne. Men det är för sent – jag har ingen namnsdag! Det är inte bittert även om det kan låta så. Bara en betraktelse och reflektion över livets märkliga små förehavanden 🙂

Ja, Valborgs afton och och kungens födelse. Inte mycket samband där? Tveksamt orsakssammanhang både innan och efter dagarna markerades i almanackan 😉

Å visst höll vi traditionen för Valborgsfirande. Avspänd middag med vänner med barn (ungdom) utan utomhusbrasa och så klart kyla och hagel ☔

Trevlig1:a maj 🐜 till arbetsmyror och🐝bin 🙏<

Annonser

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer. Visa alla inlägg av Gunilla

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.