Dagsverke för dem och oss #blogg100

Operation dagsverke är aktuellt för många elever nu. Fint att de engagerar sig, planerar och realiserar och genomför något sätt att dra in pengar på. För att skänka till Moçambique via Unicef:

2014 års Operation Dagsverke går till utbildningsprojekt i Moçambique. Projektet syftar till att få fler barn att börja i skolan men också förbättra nivån på den undervisning som idag bedrivs

Den här typen av organiserade utbildningsinsatser är gott att stödja. Svårt att tänka sig hur det vore om vi i Sverige inte hade vår skola!

Nu är det som vackrast och jag slits mellan att bara vara och insupa den skira växtligheten och andra aktiviteter som också hör våren till. I stan sjuder det av olika aktiviteter och just i dag är det dags för Kulturnatt Stockholm med ett fantastiskt program. Idag blev inte det aktuellt för oss.

Dagen började vid 9 med två 12-åriga tjejer som bakade och skrev plakat för att åka in till Kungsträdgården och möta klasskompisar i 6:an och sälja bakverk för operation dagsverke. När de farit iväg, fick vi åka efter och lämna plakatet som de glömde hemma … 😉 Sen tog vi tag i några praktiska åtaganden, matinköp med mera. Lite trädgårdsansning och utemiljöfix hann vi med innan det var dags att förbereda för middagsgäster. Vi har ätit gott och haft trevligt. Nu sitter vi vuxna och det yngre barnet och softar eftersom det blev oemotståndligt för de snart tonåriga att träffa jämnåriga som firade födelsedag här i närheten. Så de lämnades för att hämtas efter några timmar.

Kanske en försmak av några år framåt i tiden? Att familjemiddagar inte kommer att prioriteras på ett tag. Och operation dagsverke gäller även oss som inte deltar via skolan 🏃

20140426-224327.jpg

Annonser

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.