Gemensamt #blogg100

Hur äcklig får man egentligen vara? På tunnelbanan eller i det offentliga rummet.

Hur äcklig får man egentligen vara? På tunnelbanan eller i det offentliga rummet.

I morse satt en herre och harklade sig på ett sätt så magen vände sig. Tycker inte jag är kräsmagad så där allmänt. När jag äter kan vissa ämnen störa min matlust och trivsel, men inte så mycket annars.

Tunnelbanevagnen var ganska tom, vilket gjorde att det hördes tydligt och med god resonans. Mannen upprepar sina loskharklingar några gånger, helt osymmetriskt, och jag reflekterar över om det är ett medvetet beteende.

Jag undrar om han får någon sorts tillfredsställelse av att märkas, störa, väcka anstöt eller om det är ett  tvångsmässigt eller nervöst beteende. Kanske är det ingetdera, bara en förkylning eller inrökta luftvägar. Otrevligt låter det i alla fall.

Mannen reser sig och går av på samma station som jag. Han ser välmående och relativt sund ut, bättre klädd och självsäkrare hållning än många andra. Det gör att situationen irriterar mig för jag tycker inte det är ett juste sätt att använda det gemensamma rummet på. Jag fortsätter att fundera över om det ändå inte finns några förmildrande omständigheter. Om inte, förefaller sättet så obegripligt.

Det vore så tråkigt om han inte ville visa hänsyn till oss andra. Om han hade möjlighet att göra det.

Annan notering under dagen:
Läser om Svenska regeringens ”privata” flygplan, som tar 12 passagerare, kontra Rolling Stones dito som rymmer 200 passagerare.
– Tja … Och …?

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.