Lita på processen #blogg100

Skrivandet varje dag ger övning i att lita på processen. Det brukar funka bra, det är inte alltid lätt och det är nyttigt.

Processen går sin egen väg och visst ät det jag som rattar, är kapten eller hur man vill uttrycka det. I vilket fall som helst leder den till reflektion över de saker som jag möter i livets varierande sammanhang. Ofta uppstår tankarna ur ett kritiskt granskande av företeelser och mer sällan utifrån glädje över något.

Viljan är dock alltid att värna det goda, att väcka undersökande frågor och medvetandegöra det oreflekterade, förutfattade och det slentrianmässiga.

Tittar inte så ofta på TV men det är mysigt att se en film en kväll före återgång till arbete och skola. Vi lockades av en dramakomedi, tyvärr på fyran som demolerar upplevelsen med stora mängder reklam…

Nåväl, till reflektionen.
Men skärpning! Vad är det för karaktärer som sprutar ut ur TV:n?
En film med en supermankaraktär till man och en kvinna med till stora delar våpkaraktär, även om det finns förmildrande drag. Dessutom benämns filmen som tillåten från elva år, trots att människor dödas som flugor i den och våldet flödar. Svisch över till reklamen som frågar ”Hur gör du för att få snygga armhålor?”

Detta följt av att Röda korset frågar ”Är du med människa?” och ber oss om ekonomiska bidrag till människor på flykt, vars liv är i fara.

Man kan säga att det är en märklig värld vi lever i och man kan säga att det finns all anledning att fråga sig vad vi gör med den?

Annonser

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

En kommentar till “Lita på processen #blogg100”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.