Påsktraditioner kontra firande #Blogg100

Påsk från ordet Pesach, kycklingar, ris (läs under stycket Påskens traditioner), kanske någon hare och ett stycke lamm. Vår tradition är en sammanblandning av gamla seder och traditioner från olika länder och till delar med anor innan kristendomens intåg. De länkar som hänvisas till vid enkla sökningar ger bilden av ett sammelsurium, svensk påsk beskrivs någorlunda samlat här. Men varför är den glad, påsken?

En sökning för att finna något relaterad till påskkýcklingar gav rapport om eländeshantering av tuppkycklingar. Uppskattar informationen som känns lite ”ur spår”, stoppar där och återgår till det lokala, personliga perspektivet.

Att samlas och och äta gott tillsammans och en Påsktårta vankas här hemma.

wpid-cam00713.jpg

En familjeklassisker med anor från tiden före Creme fraiche fanns i svenska butiker blir det i år. Dekoration för att markera påsken kommer efter den obligatoriska vilan i kylskåp. Minst 12 timmar för att hålla kvalitetsmåttet. Gärna lite mer, närmare ett dygn eller så.
MUMS! Det går att få receptet för den som är intresserad 🙂

Annonser

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

4 thoughts on “Påsktraditioner kontra firande #Blogg100”

      1. Ja tack, jag såg receptet och har sparat det. Kul med nytt att prova. Jo aftonen i lördags var bra och det tog tid att svara, vi hade en kaotisk dag i går 😦 som tack och lov slutade bra.

        Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s