Funderingar om elnätverk och ett museum #blogg100

Hm, laddstationer för e-bilar har hitintills haft, i mitt tycke, generösa lösningar. Med ansatsen att hjälpas åt och bereda plats åt en alternativ bildrift. I Motormagasinet beskrivs en utveckling för att kunna vidga möjligheterna inom Europa. ”E-roaming”, som liknas vid modellen för internetdelning via roaming. Det låter inte så bra, utifrån de erfarenheter som finns och de diskussioner om oskäligt höga kostnader som förs. Vad händer när någon ser möjligheter att göra Big business? Kan bara hoppas att det blir bättre. För det är ofta man har anledning att fundera över våra plåtburkars framfart och utrymme i samhället. Och oljeberoendet, inte minst ur miljösynpunkt.

Tesla elbil

Efter att ha varit på en utflykt till Uppsala och besökt medicin- och psykiatrihistoriskt museum på Ulleråker kan jag konstatera att vissa saker inte utvecklats i någon större omfattning. Som basen i läkemedel, organisation, struktur och hierarkiska traditioner. Däremot hygienfrågor, apparatur, ordningsregler, arbetsvillkor och synen på behandlingar ser annorlunda ut. Jämfört med både 1800-tal och 1950-tal. Nils Ferlin var intagen på Hospitalet (senare Ulleråkers sjukhus) runt förra sekelskiftet och skrev sin poesi, även då.

Något ”hemsnickrad” känns hela utställningen men fascinerande, och Uppsala är en trevlig stad 🙂

lustgas_01

 

 

Helgen har annars bland annat bestått i tårta och muffins både till fika och frukost. Så som det sig bör när någons bemärkelsedag ska firas!

muffins

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.