Om våren, eller bildligt om positiv kritik #blogg100

Axlarna ner, huvudet och mungiporna upp, hjärnan igång och fötter och ben på språng. Små blommor och fåglar och luft som känns mjuk.

Äntligen kom den , chansen, tillfället, möjligheternas värld. Men vad händer då?

Minusgrader, minusgrader, frost, blåst och kyla. Solen lyser men fler moln än utlovat skymmer och får lov att stanna kvar. Morr. Känner mig lurad.

Fötterna skrek: Släpp ut mig ur skorna. Vinterjackan förpassad till de bortre regionerna. Vantar och sjalar förslår inte alls, för jackan är tunn, eller kort. Jag fryser och stelnar.

Allt stannar upp, är backväxeln vald? Backflytet porlar men ljudet är av. De skira och lovande färgerna bleknar och stänger mig inne. Vänder tillbaks.

Det är bara så svårt när känslan försiktigt spirat upp ur sin träda, att hålla den kvar. Ifall det inte  bekräftas att det var rätt mått och steg, den stapplande osäkra sänkningen av garden.

Nä, nu får det räcka med vinterhumör, vinterfasoner och säck & aska miljö.  Men striden är inte slut än, jag vet vem som kommer att vinna och att den andra kommer försvinna, även om jag behöver ordna det själv.

När garden är nere finns möjligheter till allt, visst det kan bli något annat än man tänkt sig. Men man är bättre rustad att möta variationer och överraskningar om man inte behöver vara inställd på försvar.

I kamp är det risk att den enda lust som består, är att kämpa och fly. Och jag är helt säker på att alla mår bättre av, och vill ledas till en chans som är ny.

Kära vår. Välkommen.

image

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.