Om man kunde välja det enkla #blogg100

Vad skriver man om den dag som kommer efter den dagen en 43-årig man slagits till döds i Göteborg.

Första dagen med sommartid som ska bidra till att vi får mera ljus. Vi vet ju att det är något av en skenmanöver.

Frankrikes regering avgår
Jaha ja. Jag undrar över detta fantastiska språks hemvist. Hur ser deras modell för ett idealland ut. Egentligen.

 

Kanske om tankemödan att förbereda val av plastmatta i ett kök som drabbats av vattenskada?
Nja, kanske skulle det vara intressant att dissekera försäkringsbolagets avtal med en byggkonsultfirma. En firma som vi som försäkringstagare måste göra upp ett avtal med. Men avtalet kan inte vara skriftligt och man kan inte som vid vanliga privata avtal med hantverkare ställa krav på varken tidsramar eller kostnadsangivelser i skrift. Det beror på att konsultfirman räknar enligt en kryptisk mall som enligt dem är alltför snävt och icke verklighetsanpassat tilltagen, skapad av försäkringsbolaget. Konsultfirman hänvisar sedan till ytterligare en firma som jobbar med att lägga mattor. En mattläggare.
Snacka om att hamna mellan stolarna och vem tar ansvar? Vi som avtalsskrivare befarar jag. och fikonspråk talar de allihopa utifrån sin nisch. Hrmpf!

Är detta kostnadseffektivt? Konsultfirman gör vad? .. mer än att räkna och utan avtal eller ansvar för utfästelser hänvisar till försäkringsbolagets krav … Ja, ni hör ju!

Klassiskt rutigt är enkelt

Islännningar är kloka. De kämpar på med sin raserade ekonomi och börjar producera och handla inhemsk design. Galghumor anges som överlevnadsstrategi. Uppfriskande tankar från designveckan i Kulturnyheterna

En variant av stickad säldräkt

Och fotbollskväll pågår i TV. Manifestationer hålls och tysta minuter påbjuds. Vilken fest?
Man talar om kärlek och glädje. Det är bra. I vilka andra sammanhang skulle åtgärder för att stävja eller straffa dröja så?
Hulliganutredaren har tydligen retat upp regeringen på grund av kritik om att för lite sker och för långsamt. Bra det då, att han irriterar, Björn Eriksson.

En enkel gest

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer. Visa alla inlägg av Gunilla

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.