Läsa #blogg100

Nöjd att läsa inlägg i morgontidningen idag, om ämnen som jag reflekterade över i min bloggpost igår.

Det slår mig att jag läser för lite. Min läsning är förstås valfri och av den anledningen borde jag som har möjlighet och lust, se till att läsa mycket mer än vad jag gör. Prioriteringar.

Prioriteringar har jag möjlighet att göra i ganska stor utsträckning. Trots allt. Ändå.

Fast jag utgår ifrån någon form av ansvarslogik. Barnen, relationer, tvätten, hus och trädgård, eget välmående. Vidare barnens skolgång, deras relationer, deras hus och hem och arbete och trivsel. Föräldrar, andra närstående och så vidare. Det här är till stora delar meningen med livet <3

Arbetet, jobbet, uppdragen, åtagandena, åliggandena. Här är det många som styr och ställer!

Anspänning, fullastad, överlastad, pålastad. Andras behov.

Skönt när allting lägger sig och kväll börjar bli natt. Då är det min tur. En cigarett brukade kännas avkopplande, frigörande. Feströkningen blev för vardaglig. Men det är det slut med, argument för att röka håller inte. Argumenten är inte vettiga.

Då är sociala medier en rätt lagom nivå. Nästan kontemplativt. De där tankarna som är mina egna kan flyta på för sig själva. Spela spel går också bra. Wordfeud, Ruzzle är bra, och Mindfeud gillade jag men det lades ned.

#Blogg100 kräver sitt, även om det är en rolig utmaning.

Ingendera kan fylla på och stimulera som en bok kan. I synnerhet om boken är bra.

Jag kan välja själv inom det område jag äger och förfogar över. Jämfört med många andra människor här på jorden har jag ett stort manöverutrymme.

Problemet är att all överdimensionerad styrning skaver och tar plats och skuffar sig fram till första plats. Den spiller helt enkelt över på områden där den inte hör hemma. Privata området krymper.

Eftersom jag inte vill ha det så behöver något göras åt det. Det är det jag vill komma fram till här. Valde bort cigaretten. Nästa på tur?

Things that matter
Den här figuren hjälper till att finna en god ambitionsnivå.

Fast jag föreställer mig att utrymmet för att kontrollera och leda ökar efterhand. Så fler böcker får plats i mitt liv. Till exempel.

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

2 reaktioner till “Läsa #blogg100”

    1. Vad glad jag blir. Huvudsyftet är att det jag skriver kan förstås.
      Målet är nått när du känner igen dig och roligt, vi kämpar vidare 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.