Papper och pengar #Blogg100

Även om det finns där inne kan det vara svårt att överföra till någon form som går att dela med omvärlden. Tankarna, viljan, åsikterna och uttrycket.

Idag störs förmågan att samla intryck och uttryck av tankar, som försöker sortera bland  fakta och erfarenheter om att hantera kapital.

Det är långt ifrån ett favoritämne som ändå har en viss dragningskraft. Dels för att det ger tillfredsställelse att kunna förstå och hantera det korrekt. Men mest tilltalar utmaningen att  knöka om hjärnan så att den förstår, på ett initierat sätt.

Det innebär att kunna ta in terminologin och bearbeta informationsmassan till en individuell, rentav personlig kunskap. Det är en seger och ganska roligt eftersom det kräver aktivitet av mer sällan naturligt förekommande intellektuella övningar.

Dessvärre innebär det också rent praktiska bestyr. Papper behöver letas fram. Sådana som innehåller personliga förutsättningar och ramar, och så sådana källor som står för de formella, mer teoretiska villkoren. Knök med det ena och knök med det andra.

Nu har båda källorna lyckats samla sig så pass att det är möjligt att ta sig an den egentliga uppgiften. Med det får jag låta mig nöja för idag.

Förberedelser ska inte underskattas, de är bra och rätt. Effektiviteten kan förstås ifrågasättas och om jag underkastar mig granskning torde förbättringsutrymme uppdagas. 

I morgon är en ny dag med fantastiska möjligheter att gå vidare med sina föresatser.

Tack för idag. En bra dag!

Annonser

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.