Integriteten #blogg100

Snacket går. Till och från förfasar vi oss publikt och privat över hur obetänksamma alla vi som använder sociala medier är, som delar personliga inlägg i skrift eller bild i olika sammanhang. Det är för eller emot som framträder, sällan balanserade uttalanden. Moral, omtanke om de som gör det mot bättre vetande, och den personliga integriteten anses hotad. Värden som måste försvaras. I relation till det här exemplet förefaller den verkliga synen på företeelsen utgå från andra grunder. Om man ser till agerandet.

– Apropå det sänkta skadeståndet för den kvinna som smygfilmades i en sexuell situation, en film som sedan delades vidare. Hovrätten sänkte skadeståndet med hänvisning till att det var så accepterat att visa upp sig att ingen större skada var skedd. Efter flera olika domar rörande övergrepp är det oundvikligt att ställa sig frågande till om rätten tar annat än juridiska hänsyn när de beslutar?

Det känns inte beskyddande, det känns obehagligt. Hoppas det prövas med positivt utfall för integriteten.

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.