Mänskliga rättigheter, Taxi och Thåström – Trean (3)

Skrev i förra veckan på twitter: ”Det är ju lätt att vinna och förklara krig om man först kan fängsla motståndarna. #Ryssland #Putin #pol”
Idag skriver jag här: Det är ju lätt att vinna och förklara krig om man dödar motståndarna utan att stå för handlingen. #Ryssland #Putin #pol
Sen undrar jag: är det Ryssland som bestämmer Europas engagemang för Syrien? Alldeles nyss skickade vi styrkor att hjälpa Libyen i förändring!?
Hur ligger det till, egentligen?
Imponerad över modet hos Masha Gessen, journalist och författare, nu boende i Moskva. Läser om henne och hennes skildring av bl.a Putin och Kreml i tidningen DN världen idag.
I går I DN: http://www.dn.se/ledare/signerat/peter-wolodarski-en-rattsprocess-som-ringar-in-putins-ryska-morker  

Saknar ord att beskriva min känsla för personer som engagerar sig med ett sånt mod, och utsätter sig för fara i arbete som rör respekt för människans varande. Mänskliga rättigheter, demokrati … Roberto Saviano hör också till skaran. Och Nelson Mandela förstås!

Så klart finns det många fler möjliga att nämna. Nu är dessa aktuella för mig och alla som engagerar sig vinner inte mitt gillande. Här precis som i de flesta sammanhang avgörs #kvaliteten av HUR engagemanget genomförs.

Som en paradox mot de stora, tunga, världsliga frågorna finns idén om att taxi inte ska behöva lokalkännedom. Vad hände med #kvaliteten här?
Vågar mig på att påstå att taxichaufförer som yrkeskår numera närmar sig att vara de sämsta förarna i trafiken. Kör illa helt enkelt! När jag åker och betalar dyrt för taxi vill jag mötas av professionalitet både i körande och navigerande. Känt mig lite grinig vid tillfällen när taxichauffören inlett med att fråga hur han ska köra! Vill inte behöva varken engagera mig eller oroa mig för resans innehåll och mål. Vad tycker du? Rösta här under.

Och sist men inte minst: Njöt av Thåström på Cirkus igår 😀
Rekommenderar varmt!
Uttryck och intryck som bidrar till mitt välmående … som kan leda till engagemang … som kan räcka till människor omkring mig … som vill ha och behöver det … !

Tycker Du att taxi ska ha lokalkännedom?
Annonser

Författare: Gunilla

Larsdotter Konsult erbjuder företag hjälp med texter och att skriva, presentera, förmedla och utreda. Företaget drivs av Gunilla Larsdotter. Gunilla är bland annat fil mag i ledarskap och organisationsutveckling och hon har lång erfarenhet från offentliga förvaltningar. Gunilla har en bland annat arbetat som chef inom vården, med kompetens- och utbildningsfrågor, utredningar samt som mentor och handledare för chefer. Visa alla inlägg av Gunilla

En kommentar till “Mänskliga rättigheter, Taxi och Thåström – Trean (3)”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.